Vocek, NY MET, 2020

Vocek, NY MET, 2020

Ekspresionističko remek-djelo Albana Berga Vocek, koje se zbog snažnih emocija i brilijantnosti smatra jednom od najznačajnijih opera 20. vijeka.

Originalni naslov: Wozzeck (Opera), NY MET, 2020
Početak prikazivanja filma: 11.01.2020
Dužina trajanja filma: 117 min
Država/Godina: USA/2020
Žanr: opera, direktan prenos
Glumci: Peter Mattei, Elza van den Heever, Christopher Ventris, Gerhard Siegel
Režiser: Yannick Nézet-Séguin
Distributer: Cikanek management s.r.o.

Dostupne verzije

  • Satelitski prenos uživo HD

Sadržaj

U novoj produkciji Vilijama Kentridža, a pod dirigentskom palicom Janika Neze-Segena biće izvedeno ekspresionističko remek-djelo Albana Berga Vocek, koje se zbog snažnih emocija i brilijantnosti smatra jednom od najznačajnijih opera 20. vijeka.

Opera u tri čina Vocek nastala je prema istoimenoj drami njemačkog pisca Georga Bihnera. Tekst za opersko izvođenje prilagodio je sam Berg. Vocek je premijerno izveden u Berlinu 1925. godine, iako je pisanje opere Berg počeo više godina prije toga, ali ga je Prvi svjetski rat primorao da prekine rad na svom djelu. Na podijumu Metropolitena nastupiće: u naslovnoj ulozi Piter Matei, Elza van den Hiver je njegova nevjenčana supruga Marija, sa kojom ima dijete, Gerhard Zigel je Kapetan, Kristijan Van Horn je Doktor, a Kristofer Ventris dočaraće lik Tamburmajora. Endru Stejples debituje na Metovoj sceni u ulozi Andresa, Vocekovog druga.

Vremenski raspored svih projekcija

Izvinite, trenutno nema projekcija za ono što ste odabrali.
Online kupovina, Rezervacija Online kupovina, Rezervacija nije moguća. Kupovina na licu mjesta Rezervacija nije moguća.

Vaša ocjena

Ovdje možete ostaviti vašu ocjenu.

Da biste koristili ovu funkciju, morate se prijaviti.Ukoliko još uvijek niste otvorili vaš korisnički nalog, možete se registrovati ovdje.