Sirin

Sirin

Nakon svjetske premijere na ovogodišnjem Sarajevo film festivalu i premijere na festivalu u Herceg Novom, film Sirin stiže u Cineplexx.

Originalni naslov: Sirin
Početak prikazivanja filma: 21.09.2023
Dužina trajanja filma: 90 min
Država/Godina: MNE/2023
Žanr: drama
Glumci: Danica Curcic, May-Linda Kosumovic, Jasna Djuricic
Režiser: Senad Sahmanovic

Dostupne verzije

  • Digital 2D

Sadržaj

Sanela je 90-ih napustila bivšu Jugoslaviju, nakon što je njen otac kidnapovan iz voza i ubijen. Sa samo 18 godina otišla je u SAD i učinila sve da se prilagodi životu u inostranstvu i živi kao pravi Zapadnjak. Želeći da izbjegne bilo kakav utisak stranog porijekla, čak je promijenila ime i postala Natali. Nakon što je postala pravnik, neobičan slučaj nasljedstva je nakon 20 godina vraća u zemlju porijekla, naime bogata neudata žena koja je porijeklom iz Crne Gore, ali je veći dio svog života provela u SAD, Zavještala je pravoslavnoj crkvi svog rodnog grada izvjesnu sumu novca da u njeno ime sagrade kapelu. Natali, rastrzana između svog novog zapadnjačkog identiteta i onog koji je izbrisala, počinje da pronalazi neugodne paralele između njenog života i života pokojnice, pravni slučaj postaje njen lični.

Vremenski raspored svih projekcija

Cineplexx Podgorica
Online kupovina, Rezervacija Online kupovina, Rezervacija nije moguća. Kupovina na licu mjesta Rezervacija nije moguća.

Vaša ocjena

Ovdje možete ostaviti vašu ocjenu.

Da biste koristili ovu funkciju, morate se prijaviti.Ukoliko još uvijek niste otvorili vaš korisnički nalog, možete se registrovati ovdje.