Ono što nas ne ubije

Ocjena

Nema ocjene za ovaj film,
budite prvi koji će ga ocijeniti!

Ono što nas ne ubije

Ekranizacija posljednje, četvrte knjige istoimenog naziva koja će nam slediti krv u venama što zbog straha, što zbog hladne Švedske u kojoj se radnja ovog nastavka dešava.

Originalni naslov: The Girl in the Spider's Web
Početak prikazivanja filma: 08.11.2018
Dužina trajanja filma: 115 min
Država/Godina: USA/2018
Žanr: krimi, drama, triler
Glumci: Claire Foy, Sverrir Gudnason, Sylvia Hoeks, Claes Bang
Režiser: Fede Alvarez
Distributer: Con film

Dostupne verzije

  • Digital 2D

Sadržaj

U filmu Ono što nas ne ubije pratimo dobro nam poznate protagoniste Lizbet Salander, mladu hakerku i novinara Mikaela Blomkvista koji se nalaze uhvaćeni u mreži špijuna, sajber kriminalaca i korumpiranih vladinih službenika. Strah, napetost i nove prijetnje s kojima se suočavaju primoraće beskompromisnog lovca na istinu i genijalnu ekscentričnu hakerku da ponovno udruže snage. Riječ je o trileru kog su obožavaoci dugo iščekivali, roman koji kao i prethodni zadire u aktualne i bolne teme. Lizbet Salander i Mikael Blomkvist ponovno su zajedno u avanturi od koje zastaje dah.

U filmskoj verziji kultni lik Lizbet Salander igra glumica Kler Foj, a Mikaela Blomkvista švedski glumac Sverir Gudnason. U filmu se pojavljuje i bosanska glumica Andreja Pejić, javnosti poznata kao najpoznatiji svjetski transrodni model. Dejvid Finčer, reditelj prvog filmskog naslova, ovaj put je preuzeo i ulogu izvršnog producenta.

Zanimljivo je da se u ovom nastavku maksimalno trudilo da se zadrži autentičnost knjige, što se vidi već po mnogo većoj zastupljenosti švedskih glumaca i ekipe filma. Vrijedi pomenuti da autor ove posljednje, četvrte knjige, za razliku od prethodne tri, nije Stig Larson koji je preminuo, već ju ovu napisao jedan od najboljih savremenih švedskih pisaca David Lagerkranc. Inače, knjiga Što nas ne ubije u Americi je ostvarila status bestselera, a i prva filmska ekranizacija Muškarci koji mrze žene pobrala je pohvale tako da jedva čekamo oktobar kada film stiže u bioskop.

Vremenski raspored svih projekcija

Izvinite, trenutno nema projekcija za ono što ste odabrali.
Online kupovina, Rezervacija Online kupovina, Rezervacija nije moguća. Kupovina na licu mjesta Rezervacija nije moguća.

Vaše mišljenje

Ovdje možete ostaviti vaš komentar.

Da biste koristili ovu funkciju, morate se prijaviti.Ukoliko još uvijek niste otvorili vaš korisnički nalog, možete se registrovati ovdje.