Mudrost traume

Ocjena

Zvijezdice

Pregled ocjena,

Nema ocjene za ovaj film,
budite prvi koji će ga ocijeniti!

Mudrost traume

Međusobna povezanost epidemija anksioznosti, hroničnih bolesti i upotrebe pshihoaktivnih supstanci je, prema dr Gaboru Mateu, normalna – ali ne na način na koji biste mogli pomisliti.

Originalni naslov: Wisdom of Trauma
Početak prikazivanja filma: 29.09.2023
Dužina trajanja filma: 87 min
Država/Godina: CAN/2021
Žanr: dokumentarac
Glumci: Russel Brand, James Doty, Tim Ferriss
Režiser: Maurizio Benazzo, Zaya Benazzo

Dostupne verzije

  • Digital 2D

Sadržaj

U Mudrosti Traume, putujemo zajedno s ljekarom, bestseler autorom i dobitnikom Ordena Kanade, dr Gaborom Mateom, da istražimo zašto se zapadno društvo suočava s epidemijama kao što su anksioznost, hronične bolesti i upotreba psihoaktivnih supstanci. Ovo je putovanje s čovjekom koji je posvetio svoj život razumijevanju veze između bolesti, zavisnosti, traume i društva. Trauma je nevidljiva sila koja oblikuje naše živote. Oblikuje način na koji živimo, volimo i razumijemo svijet. To je korijen naših najdubljih rana. Dr Mate nam pruža novu viziju: društvo informisano o traumi u kojem roditelji, nastavnici, ljekari, sudije i donosioci važnih odluka nisu fokusirani na potiskivanje simptoma i osuđivanje, već žele da razumiju izvore iz kojih u ranjenoj ljudskoj duši izviru zabrinjavajuća ponašanja i bolesti. On nam ukazuje na put individualnog i kolektivnog iscjeljenja.

Vremenski raspored svih projekcija

Cineplexx Podgorica
Online kupovina, Rezervacija Online kupovina, Rezervacija nije moguća. Kupovina na licu mjesta Rezervacija nije moguća.

Vaša ocjena

Ovdje možete ostaviti vašu ocjenu.

Da biste koristili ovu funkciju, morate se prijaviti.Ukoliko još uvijek niste otvorili vaš korisnički nalog, možete se registrovati ovdje.