Marija Stjuart, NY MET, 2020

Marija Stjuart, NY MET, 2020

Donicetijeva drama, usmjerena na političko i lično rivalstvo dvije kraljice, vraća se na scenu Metropolitena.

Originalni naslov: Maria Stuarda (Opera), NY MET, 2020
Početak prikazivanja filma: 09.05.2020
Dužina trajanja filma: 186 min
Država/Godina: USA/2020
Žanr: opera, direktan prenos
Glumci: Diana Damrau, Jamie Barton, Stephen Costello, Andrzej Filończyk, Michele Pertusi
Režiser: Maurizio Benini
Distributer: Cikanek management s.r.o.

Dostupne verzije

  • Satelitski prenos uživo HD

Sadržaj

Donicetijeva drama, usmjerena na političko i lično rivalstvo dvije kraljice, vraća se na scenu Metropolitena s Dianom Damrau u ulozi škotske kraljice Marije, i Džejmi Barton u ulozi njene suparnice kraljice Elizabete. Stefan Kostelo nastupa kao Marijin ljubavnik Lester. Operom diriguje Mauricio Benini, a režiju potpisuje Sir David Mekvikar.
Ovu lirsku tragediju Doniceti je napisao na osnovu istoimenog djela Fridriha Šilera. Karakterišu je dva snažna i muzički suprotstavljena ženska lika, Elizabeta I i Marija Stjuart. Engleska vladarka oslikava napetu dvorsku politiku, dok je škotska kraljica primjer slobode duha i ženstvenosti. Posle burne generalne probe u teatru San Karlo u Napulju, kraljevski cenzor je zabranio Donicetijevu operu koja je, inače, pisana za ovo slavno opersko pozorište. Srećom, opera je zapala za oko jednoj od najvećih operskih pjevačica u istoriji – Mariji Malibran, koja je izdejstvovala da djelo bude postavljeno u milanskoj Skali 1835. godine, iako je odmah potom zabranjeno. Sve do 1958. godine opera se tek povremeno pojavljivala na pozornicama, ali je potom interesovanje za nju obnovljeno.

Vremenski raspored svih projekcija

Izvinite, trenutno nema projekcija za ono što ste odabrali.
Online kupovina, Rezervacija Online kupovina, Rezervacija nije moguća. Kupovina na licu mjesta Rezervacija nije moguća.

Vaša ocjena

Ovdje možete ostaviti vašu ocjenu.

Da biste koristili ovu funkciju, morate se prijaviti.Ukoliko još uvijek niste otvorili vaš korisnički nalog, možete se registrovati ovdje.