Labudovo jezero, BOLJŠOJ, 2022

Labudovo jezero, BOLJŠOJ, 2022

SNIMAK

Originalni naslov: Swan Lake (Ballet), Moscow Bolshoi, record 2020
Početak prikazivanja filma: 27.02.2022
Dužina trajanja filma: 155 min
Država/Godina: RUS/2020
Žanr: balet
Distributer: Cikanek management s.r.o.

Dostupne verzije

  • Digital 2D

Sadržaj

Velika legenda o zagonetnoj labud-ženi jedan je od najromantičnijih baletskih klasika, koji je na odgovarajući način smješten u eru otmenih romansa, karakterističnih po eleganciji, stilu i harmoniji.

Sa čuvenim lirskim uspjehom Petra Iljiča Čajkovskog, „Labudovo jezero“ prikazuje tragičnu ljubav između princeze Odete i princa Zigfrida i bez sumnje će biti izvedena do savršenstva uz pomoć neuporedive virtuoznosti velikog ruskog Boljšoj baleta. Ovo univerzalno i očaravajuće remek djelo ljubavi, prevare i drame se mora pogledati.

Princ Zigfrid, namamljem na obale misterioznog jezera, svojim alter-egom Zlim genijem, nailazi na najljepšu labudicu Odetu i zaklinje joj se na svoju ljubav. U dvorcu potencijalne nevjeste pokušavaju da dobiju naklonost otmenog princa, ali zanosna labudica Odilija prijetnja je po Zigfridovo obećanje dato Odeti.

Labudovo jezero Boljšoj baleta predstavlja primjer dramatične napetosti i ljepote pokreta koja zaustavlja dah, a primabalerina Olga Smirnova predvodi ekipu, senzacionalnu poput crnog labuda i dirljivu poput bijelog labuda.

Vremenski raspored svih projekcija

Izvinite, trenutno nema projekcija za ono što ste odabrali.
Online kupovina, Rezervacija Online kupovina, Rezervacija nije moguća. Kupovina na licu mjesta Rezervacija nije moguća.

Vaša ocjena

Ovdje možete ostaviti vašu ocjenu.

Da biste koristili ovu funkciju, morate se prijaviti.Ukoliko još uvijek niste otvorili vaš korisnički nalog, možete se registrovati ovdje.