Kraljica pustinje

Ocjena

Zvijezdice

Pregled ocjena,

Nema ocjene za ovaj film,
budite prvi koji će ga ocijeniti!

Kraljica pustinje

Može li pustinja podariti slomljenom ženskom srcu više ljubavi nego ijedan muškarac na svijetu? Da li snovi život čine ljepšim onda kad postanu stvarnost ili kad shvatimo da smo oduvijek sanjali pogrešne? I tek tada, snagom hiljadu uragana sve do jednog poželimo i u dahu proživimo one prave!

Originalni naslov: Queen of the Desert
Početak prikazivanja filma: 10.03.2016
Dužina trajanja filma: 129 min
Država/Godina: MAR, USA/2015
Žanr: drama, istorijski
Glumci: Nicole Kidman, Robert Pattinson, James Franco, Damian Lewis
Režiser: Werner Herzog
Distributer: Dexin film doo

Dostupne verzije

  • Digital 2D

Sadržaj

Pola vijeka nakon što je britanski arheolog, avanturista, pisac i vojnik Edvard Tomas Lorens, zahvaljujući ulozi u revolucionarnoj pobuni Arapa protiv turske vladavine tokom Prvog svjetskog rata, izrastao u romantični mit o Lorensu od Arabije, na veliko platno stiže nam i njegov ženski pandam – “Kraljica pustinje”. Epska saga o požudi, strasti, istraživačkoj avanturi i tragičnoj ljubavi heroine tadašnjeg Ujedinjenog Kraljevstva, neustrašive Gertrurde Bel. „Kraljica pustinje“ bazirana je na životu britanske književnice, arheologa, istraživača i agenta ostrvske tajne službe. Pripovijeda o borbi mlade junakinje tokom njenih dvadesetih sa brojnim životnim izazovima, koji su je od žene zaljubljene u muškarca pretvorili u strastvenog istraživača predjela opustošenih ratom i prirodom. Snimana u Maroku i Jordanu, carskom Marakešu i mističnoj Petri, „Kraljica pustinje“ vraća nas u zlatno doba Holivuda, kad je Istok mamio Zapad, vaskrsavajući u suncem spečenom tlu svoje najveće mitove i legende. Zarobljena između „1001. noći“ i ženskog „Indijane Džonsa“, ova spektakularna drama nominovana na berlinskom filmskom festivalu za Zlatnog medvjeda, potresna je, ali i avanturistička ispovijest slomljenog srca rođenog da savlada pustinju, ali ne i ljubav.
O REDITELJU Verner Hercog (67) njemački je filmski reditelj i scenarista, poznat po hrabrom, gotovo gerilskom načinu snimanja filmova. Smatra se jednim od najznačajnijih pripadnika novog njemačkog filma. Najpoznatiji je po filmskoj saradnji sa ekscentričnim glumcem Klausom Kinskim, sa kojim je snimio čak pet filmova. Za dokumentarni film „Susreti na kraju svijeta“ (2007) nominovan je za Oskara za najbolji dokumentarac, dok su čak četiri njegova ostvarenja „zaradila“ nominaciju za Zlatnu palmu na Kanskom festivalu.

Vremenski raspored svih projekcija

Izvinite, trenutno nema projekcija za ono što ste odabrali.
Online kupovina, Rezervacija Online kupovina, Rezervacija nije moguća. Kupovina na licu mjesta Rezervacija nije moguća.

Vaša ocjena

Ovdje možete ostaviti vašu ocjenu.

Da biste koristili ovu funkciju, morate se prijaviti.Ukoliko još uvijek niste otvorili vaš korisnički nalog, možete se registrovati ovdje.