Don Karlos, NY MET, 2022

Don Karlos, NY MET, 2022

Prvi put u istoriji, Metropoliten predstavlja originalnu francusku verziju Verdijeve epske opere o osuđenoj ljubavi među članovima kraljevske porodice u pet činova, postavljenu u pozadini španske inkvizicije.

Originalni naslov: Don Carlos (Opera), NY MET, 2022
Početak prikazivanja filma: 26.03.2022
Dužina trajanja filma: 314 min
Država/Godina: USA/2022
Žanr: opera, direktan prenos
Glumci: Sonya Yoncheva, Jamie Bell, Matthew Polenzani, Etienne Dupuis, Eric Owens
Režiser: Patrick Furrer
Distributer: Cikanek management s.r.o.

Dostupne verzije

  • Satelitski prenos uživo HD

Sadržaj

Francuska i Španija oko 1560. godine. Protivno željama španskog kralja Filipa Ii, njegov sin i naslednik, Don Karlos, otputovao je inkognito u Fonteneblu, gdje su u toku pregovori o mirovnom sporazumu između Španije i Francuske. Vidio je svoju buduću nevjestu Elizabetu, kćerku francuskog kralja i zaljubio se. Kada susretne Elizabetu i njenog paža koji su se izgubili u lovu u šumi, Karlos joj nudi svoju zaštitu, ne otkrivajući svoj identitet. Elizabeta ga ispituje o budućem mužu, zabrinuta zbog braka sa strancem. Karlos joj daje svoj minijaturni portret i ona shvata da je on prestolonaslednik. Oboma je jasno da je njihova ljubav uzajamna. Njihova sreća, međutim, prestaje kada stigne vijest da su se uslovi za primirje izmijenili i da se Elizabeta mora udati za kralja Filipa. Elizabeta nevoljno prihvata. Dok svi oko njih slave kraj rata, Elizabeta i Karlos su skrhani..

Poznati muzički direktor Janik Neze-Seguin vodi zvjezdanu glumačku ekipu, uključujući tenora Metjua Polencija u naslovnoj ulozi, sopran Sonju Jončevu kao Elizabeta Valoa i mecosopran Elinu Garanču kao princezu Eboli. Bas Gunter Groisbrok i bas-bariton Džon Reljea su Filip II i Veliki Inkvizitor, a bariton Ejten Dipi zaokružuje glavnu ulogu kao Rodrigo. Verdijevo remek-jdelo dobija novu monumentalnu postavu Dejvida MakVicara koja obilježava njegovu 11. produkciju stavljajući ga među najplodnije i najpopularnije reditelje u novijoj istoriji MET-a.

Vremenski raspored svih projekcija

Izvinite, trenutno nema projekcija za ono što ste odabrali.
Online kupovina, Rezervacija Online kupovina, Rezervacija nije moguća. Kupovina na licu mjesta Rezervacija nije moguća.

Vaša ocjena

Ovdje možete ostaviti vašu ocjenu.

Da biste koristili ovu funkciju, morate se prijaviti.Ukoliko još uvijek niste otvorili vaš korisnički nalog, možete se registrovati ovdje.