Božiji čovjek

Ocjena

Zvijezdice

Pregled ocjena,

Nema ocjene za ovaj film,
budite prvi koji će ga ocijeniti!

Božiji čovjek

Snagu pronalazimo u životima svetaca - njihove muke i borbe predstavljaju ogledalo naših, njihov trijumf nad ljudskom slabošću nam uliva nadu. Priča o vjeri i nadi je u samom centru filma “Božiji čovjek”.

Originalni naslov: Man of God
Početak prikazivanja filma: 04.11.2021
Dužina trajanja filma: 109 min
Država/Godina: GRE/2021
Žanr: drama, biografski
Glumci: Aris Servetalis, Mickey Rourke, Alexander Petrov, Tonia Sotiropoulou, Christos Loulis, Manos Gavras, Giannis Stankoglou, Babis Hawk Konstantinou
Režiser: Yelena Popovic
Distributer: MCF MegaComFilm

Dostupne verzije

  • Digital 2D

Sadržaj

Progon je obilježio život svetog Nektarija Eginskog iz Grčke. Bio je sveštenik običnog naroda, a njegova poniznost je smetala ponosnim pravoslavnim klericima. Oklevetan je nakon što je njegova odanost probudila njihove sumnje. Parohijani su ga voljeli, uprkos tome što je lišen crkve i prognan iz Egipta. Vjera u Boga mu je tokom cijelog života bila najbolja odbrana.

Za razliku od njegovih vjerskih pretpostavljenih kojima su na umu bili samo moć i svjetovne počasti - Nektarije je brinuo o siromašnima, učio je seljane da čitaju i pišu, svojim primjerom je inspirisao mladiće da uđu u sveštenstvo, pisao je knjige i držao propovedi koje su ljude približavale vjeri.

Uprkos naporima da se diskredituje, Sveti Nektarije je osnovao samostan na Egini, neplodnom i pustom ostrvu, koji i dan danas predstavlja svetionik hodočasnicima. Čak su i njegovi posljednji trenuci na Zemlji iskorišćeni za pomoć drugima: na samrti je predao svoju potkošulju paralizovanom čovjeku u bolničkom krevetu do njegovog, nakon čega je čovjek ustao i prohodao.

Vremenski raspored svih projekcija

Izvinite, trenutno nema projekcija za ono što ste odabrali.
Online kupovina, Rezervacija Online kupovina, Rezervacija nije moguća. Kupovina na licu mjesta Rezervacija nije moguća.

Vaša ocjena

Ovdje možete ostaviti vašu ocjenu.

Da biste koristili ovu funkciju, morate se prijaviti.Ukoliko još uvijek niste otvorili vaš korisnički nalog, možete se registrovati ovdje.