Borg i Mekinro

Ocjena

Nema ocjene za ovaj film,
budite prvi koji će ga ocijeniti!

Borg i Mekinro

Film prati razvoj karijera dvije teniske legende Bjorna Borga i Džona Mekinroa, i fokusiran je na njihov rivalitet čiji je vrhunac bio za vrijeme čuvenog finala Vimbldona 1980.godine.

Originalni naslov: Borg
Početak prikazivanja filma: 28.09.2017
Dužina trajanja filma: 107 min
Država/Godina: SWE/2017
Žanr: drama
Glumci: Shia LaBeouf, Stellan Skarsgård, Tuva Novotny
Režiser: Janus Metz Pedersen
Distributer: Fame solutions

Dostupne verzije

  • Digital 2D

Sadržaj

Film prati razvoj karijera dvije teniske legende Bjorna Borga i Džona Mekinroa, i fokusiran je na njihov rivalitet čiji je vrhunac bio za vrijeme čuvenog finala Vimbldona 1980.godine. Bio je to rivalitet dva apsolutno različita temperamenta. Borg je bio dešnjak, stoik i smiren, Mekinro, ljevoruk, usijane glave i naprasit. Publika je voljela Borga, Mekinro je bio negativac. Mekinro je bio vatra, Borg led, i njihiv odnos postao je definicija za rivalstvo u sportu. Zahvaljujući njima tenis je početkom 80-tih godina doživio procvat, a njihovi mečevi ostaće upamćeni kao klasici. Uloge slavnih tenisera ostvarili su Shia Lebeouf i Sverrir Gudnason. Lebeouf, koji tumači lik Mekinroa, istakao je da se identifikuje sa karakterom slavnog tenisera i smatra da je on pogrešno shvaćen, dok scenario za film smatra brilijantnim. Stellan Skarsgard koji igra trenera švedskog tenisera, Bergelina, uporedio je odnos Borga i njegovog trenera sa rivalstvom Mocarta i Salierija. “Ljudi misle da je Salieri bio ljubomoran na Mocarta, ali mislim da to nije prava riječ. Više se radi o ljubavi i fascinaciji prema geniju, ali i žalu što i sam nije sposoban za to”, rekao je Skarsgard.

Vremenski raspored svih projekcija

Izvinite, trenutno nema projekcija za ono što ste odabrali.
Rezervacija Kupovina na licu mjesta Rezervacija nije moguća.

Vaše mišljenje

Ovdje možete ostaviti vaš komentar.

Da biste koristili ovu funkciju, morate se prijaviti.Ukoliko još uvijek niste otvorili vaš korisnički nalog, možete se registrovati ovdje.