Ariadna na Naxosu, NY MET, 2022

 Ariadna na Naxosu, NY MET, 2022

Talentovani sopran Lisa Davidsen u jednoj od svojih prepoznatljivih uloga grčke heroine.

Originalni naslov: Ariadne auf Naxos (Opera), NY MET, 2022
Početak prikazivanja filma: 12.03.2022
Dužina trajanja filma: 184 min
Država/Godina: USA/2022
Žanr: opera, direktan prenos
Glumci: Lise Davidsen, Isabel Leonard, Brenda Rae, Brandon Jovanovich, Sean Michael Plumb
Režiser: Marek Janowski
Distributer: Cikanek management s.r.o.

Dostupne verzije

  • Satelitski prenos uživo HD

Sadržaj

Talentovani sopran Lisa Davidsen po prvi put nastupa uživo na sceni Metropoliten opere u visokoj rezoluciji u jednoj od svojih prepoznatljivih uloga grčke heroine u mitološkom remek-djelu Štrausa.

Arijadnu je Tezej napustio na ostrvu Naksos. Ona oplakuje svoju izgubljenu ljubav i žudi za smrću. Cerbineta i njeno četvoro pratilaca iz trupe Komedija Del Arte dolaze i pokušavaju da oraspolože Arijadnu svojim pjevanjem i plesom. No, nemaju većeg uspijeha. Cerbineta u svojoj čuvenoj koloraturnoj ariji sugeriše da je najjednostavniji put da se zaliječi slomljeno srce taj da se pronađe drugi muškarac. Tri nimfe - Najada, Drijada i Eho - objavljuju dolazak stranca na ostrvo. Arijadna misli da je stigao glasnik smrti, ali to je u stvari bog Bah koga je omađijala boginja Kirka. On se odmah zaljubljuje u Arijadnu i obećava joj da će je staviti među zvijezde. Cerbineta ponavlja svoju ljubavnu filozofiju. Opera se završava strasnim duetom Arijadne i boga Baha.

Odlična glumačka ekipa uključuje i mecosopran Izabel Leonard kao kompozitorku opere u operi oko koje se priča odvija, sopran Brenda Rej kao živahnu Zarbinet i tenora Brendona Jovanoviča kao Arijadninog ljubavnika, boga Baha.

Vremenski raspored svih projekcija

Izvinite, trenutno nema projekcija za ono što ste odabrali.
Online kupovina, Rezervacija Online kupovina, Rezervacija nije moguća. Kupovina na licu mjesta Rezervacija nije moguća.

Vaša ocjena

Ovdje možete ostaviti vašu ocjenu.

Da biste koristili ovu funkciju, morate se prijaviti.Ukoliko još uvijek niste otvorili vaš korisnički nalog, možete se registrovati ovdje.