Alita - borbeni anđeo

Ocjena

Zvijezdice

Pregled ocjena,

Nema ocjene za ovaj film,
budite prvi koji će ga ocijeniti!

Alita - borbeni anđeo

Nakon ogromnog uspijeha koji je postigao sa prvim u istoriji 3D filmom, revolucionarnim ostvarenjem “Avatar”, Džejms Kameron se posle duže pauze odlučio na još jednu epsku avanturu, ali ovaj put u ulozi scenariste i producenta.

Originalni naslov: Alita: Battle Angel
Početak prikazivanja filma: 14.02.2019
Dužina trajanja filma: 122 min
Država/Godina: ARG, CAN, USA/2018
Žanr: akcija, fantazija
Glumci: Rosa Salazar, Christoph Waltz, Jennifer Connelly, Mahershala Ali
Režiser: Robert Rodriguez
Distributer: MCF MegaComFilm

Dostupne verzije

  • Digital 3D
  • Digital 2D

Sadržaj

Više od petnaest godina scenarista Džejms Kameron je pripremao svoju adaptaciju manga stripa “Alita: Borbeni anđeo”, koji je prije trideset godina osmislio i nacrtao japanski umjetnik Jukita Kišira.

Priča je smještena u daleku mračnu budućnost, u dvadeset i šestom vijeku i prati kiborg djevojku, (osobu sa robotskim/tehničkim implantantima) po imenu Alita koja se budi u svijetu koji ne prepoznaje, bez bilo kakvih sjećanja na prošli život. Doktor Ajdo pokušava da je zaštiti od njene misteriozne prošlosti, dok sa druge strane, njen drug Hugo želi da joj pomogne da vrati uspomene.

Lik ženskog heroja Alite ovjekovječila je kanadska glumica kubansko-američkog porijekla Roza Salazar, o čijem talentu ekipa filma ima samo riječi hvale: “Skoro je nemoguće opisati kakav je utisak ostavila na Roberta Rodrigeza i mene. Unijela je sebe srcem i dala životnost svakom momentu filma,” rekao je scenarista Džejms Kameron.

Osim Roze Salazar, u ostalim ulogama našli su se Oskarom nagrađeni glumci: Kristof Valc, Dženifer Koneli i Maheršala Ali. Među glumačkom ekipom su i mlade glumice Eiza Gonzales i Lana Kondor.

Vremenski raspored svih projekcija

Izvinite, trenutno nema projekcija za ono što ste odabrali.
Online kupovina, Rezervacija Online kupovina, Rezervacija nije moguća. Kupovina na licu mjesta Rezervacija nije moguća.

Vaše mišljenje

Ovdje možete ostaviti vaš komentar.

Da biste koristili ovu funkciju, morate se prijaviti.Ukoliko još uvijek niste otvorili vaš korisnički nalog, možete se registrovati ovdje.