Agripina, NY MET, 2020

Agripina, NY MET, 2020

Operu Agripina Hendl je napisao 1709. godine na libreto kardinala Vinčenca Grimanija, koji je izdejstvovao da se djelo izvede u pozorištu koje je pripadalo njegovoj porodici.

Originalni naslov: Agrippina (Opera), NY MET, 2020
Početak prikazivanja filma: 29.02.2020
Dužina trajanja filma: 250 min
Država/Godina: USA/2020
Žanr: opera, direktan prenos
Glumci: Joyce DiDonato, Brenda Rae, Kate Lindsey, Iestyn Davies, Duncan Rock
Režiser: Harry Bicket
Distributer: Cikanek management s.r.o.

Dostupne verzije

  • Satelitski prenos uživo HD

Sadržaj

Operu Agripina Hendl je napisao 1709. godine na libreto kardinala Vinčenca Grimanija, koji je izdejstvovao da se djelo izvede u pozorištu koje je pripadalo njegovoj porodici - Teatru San Đovani Grizostomo u Veneciji, tokom karnevalske sezone. Premijera je prošla slavno i može se reći da je ova opera otovorila Hendlu vrata Evrope.

Hendlova Argipina je po premijeri imala još 27 izvođenja za redom, a potom je postavljena u Napulju, Hamburgu i Beču, iako sam Hendl nikada više nije ovu operu sam izveo na operskim scenama sa kojima je sarađivao. Na Metropoliten sceni američki mezzo-sopran Džojsi Donato oživljava moćnu caricu Agripina, Brenda Rej je zavodnica Popea, a Kejt Lindsi je bespomoćna tinejdžerka Neron. Jastin Dejvis tumači lik ambicioznog oficira Otona, a Metju Rouz je car Klaudije na čijem upražnjenom tronu Agripina pokušava da postavi svog sina. Dirigent je Hari Biket, poznat po svojim interpretacijama baroknog stila.

Vremenski raspored svih projekcija

Izvinite, trenutno nema projekcija za ono što ste odabrali.
Online kupovina, Rezervacija Online kupovina, Rezervacija nije moguća. Kupovina na licu mjesta Rezervacija nije moguća.

Vaša ocjena

Ovdje možete ostaviti vašu ocjenu.

Da biste koristili ovu funkciju, morate se prijaviti.Ukoliko još uvijek niste otvorili vaš korisnički nalog, možete se registrovati ovdje.