Adrijana Lekuvrer, NY MET, 2019

Adrijana Lekuvrer, NY MET, 2019

Kompozitor: Frančesko Čile
SUBOTA, 12. JANUAR, 2019. GODINE U 18:55
Dirigent: Đanandrea Nozeda
Reditelj: Sir Dejvid MekVikar
Scenograf: Čarls Edvards
Kostimograf: Brižit Reifenstuel
Uloge: Adrijana Lekuvrer (Ana Netrebko), Princeza od Bujona (Anita Rahvelišvili), Mauricio (Pjotr Bečała), Abate (Karlo Bozi), Mišone (Ambrođo Maestri), Princ od Bujona (Mauricio Muraro)

Originalni naslov: Adriana Lecouvreur (Opera), NY MET, 2019
Početak prikazivanja filma: 12.01.2019
Dužina trajanja filma: 240 min
Država/Godina: USA/2019
Žanr: opera, direktan prenos
Glumci: Anna Netrebko, Anita Rachvelishvili, Piotr Beczala, Carlo Bosi, Ambrogio Maestri, Maurizio Muraro
Režiser: Gianandrea Noseda
Distributer: Cikanek management s.r.o.

Dostupne verzije

  • Satelitski prenos uživo HD

Sadržaj

Čileina četvrta i najpoznatija opera govori o posljednjoj ljubavi i smrti glumice Adrijane Lekuvrer. Ona je živjela između 1692. i 1730. godine i smatrana je jednom od najvećih zvijezda francuske pozorišne scene. Ona je dugo godina imala strasnu ljubavnu vezu sa grofom od Saksonije, poznatim vojskovođom toga doba. Priča koja je kružila Parizom govori da je Vojvotkinja od Bujona, koja je takođe bila zaljubljena u grofa, odlučila da se riješi svoje rivalke i da ju je otrovala. Ova glasina je inspirisala Ežena Skriba da o njoj napiše pozorišnu melodramu. Upravo će ovaj predložak poslužiti Čilei i njegovom libretisti Arturu Kolautija da napišu istoimenu operu koja je premijerno izvedena u Milanu 1902. godine uz veliki uspijeh.

Ana Netrebko po prvi put na Metu pjeva naslovnu ulogu Adrijane Lekuvrer, veliku glumicu 18. vijeka koja je u ljubavi sa vojnim herojem Mauricijem, koju pjeva Pjotr Bečała. Đianandrea Nozeda diriguje Čileovom tragedijom, koju režira Sir David MekVicar, sa akcijom koja je djelimično postavljena u radnu repliku baroknog pozorišta. U ulogama se takođe prikazuje Anita Rahvelišvili kao Princeza od Bujona, Adrijanina rivalka zbog Mauricijove naklonosti; Ambrođo Maestri kao Mišone, Adrijanin vjerni prijatelj i Karlo Bozi kao Abate.

Vremenski raspored svih projekcija

Izvinite, trenutno nema projekcija za ono što ste odabrali.
Online kupovina, Rezervacija Online kupovina, Rezervacija nije moguća. Kupovina na licu mjesta Rezervacija nije moguća.

Vaša ocjena

Ovdje možete ostaviti vašu ocjenu.

Da biste koristili ovu funkciju, morate se prijaviti.Ukoliko još uvijek niste otvorili vaš korisnički nalog, možete se registrovati ovdje.