Čarobna frula, NY MET, ENCORE

Čarobna frula, NY MET, ENCORE

Snimak
Posljednja opera genijalnog kompozitora Volfganga Amadeusa Mozarta, Čarobna frula, djelo je koje u sebi ujedinjuje sve najbolje osobine jednog od najvećih kompozitora u istoriji.

Originalni naslov: The Magic Flute, MET Opera, 2006
Početak prikazivanja filma: 07.12.2019
Dužina trajanja filma: 102 min
Država/Godina: USA/2006
Žanr: opera
Glumci: Matthew Polenzani, Nathan Gunn, René Pape
Režiser: Julie Taymor’s
Distributer: Cikanek management s.r.o.

Dostupne verzije

  • Digital 2D

Sadržaj

Posljednja opera genijalnog kompozitora Volfganga Amadeusa Mozarta, Čarobna frula, djelo je koje u sebi ujedinjuje sve najbolje osobine jednog od najvećih kompozitora u istoriji, koji je u formi bajke ispričao priču o borbi dobra i zla, o pobjedi ljubavi i iskrenosti nad intrigama, zlom i smrću. Čarobna frula jedan je od vrhunaca operske umjetnosti i izazov je kako za izvođače, tako i za publiku. Nastala je na njemački libreto Emanuela Šikanedera, a praizvedena je 30. septembra 1791. u Beču, samo dva mjeseca prije Mocartove smrti. Oblikovana u dva čina, Čarobna frula na prvi pogled se čini jednostavnom bajkom o borbi dobra i zla. Međutim, ispod površine se skriva kompleksna alegorija o potrazi za mudrošću i prosvjećenjem u duhu tadašnjega vremena.
Opera „Čarobna frula“ prvo je ostvarenje koje je prikazano uživo iz Metropoliten operske kuće u visokoj rezoluciji na bioskopskim platnima širom svijeta.
U slavnoj režiji Džuli Tejmur vraća se ove godine u odabrane bioskopske dvorane kao poseban praznični dodatak. Ansamblom ove klasične bajke koja se izvodi na engleskom jeziku diriguje Džejms Levin, a nastupaju tenor Metju Polenzani kao Tamino, bariton Nejtan Gan kao Papađeno i bas Rene Pape kao Sarastro.

Vremenski raspored svih projekcija

Izvinite, trenutno nema projekcija za ono što ste odabrali.
Online kupovina, Rezervacija Online kupovina, Rezervacija nije moguća. Kupovina na licu mjesta Rezervacija nije moguća.

Vaša ocjena

Ovdje možete ostaviti vašu ocjenu.

Da biste koristili ovu funkciju, morate se prijaviti.Ukoliko još uvijek niste otvorili vaš korisnički nalog, možete se registrovati ovdje.