METROPOLITEN SEZONA 2021/2022


OD 09. OKTOBRA

Nova Metropoliten sezona direktnih prenosa od oktobra opet u bioskopu Cineplexx Delta City!


9,00€ pojedinačna cijena7,20€ 3 ili više prenosa

detalji

Njujorška Metropolitan Opera jedna je od najdinamičnijih i najvibrantnijih kulturnih institucija, dom brojnim kreativnim i nadarenim pjevačima, dirigentima, kompozitorima, izvođačima, scenografima, dizajnerima, vizualnim umjetnicima, koreografima i plesačima iz cijelog svijeta. Piter Gelb, generalni direktor MET-a, u protekloj deceniji je povećao standarde ove grandiozne operske kuće, povećavajući broj novih produkcija koje su postavili neki od najatraktivnijih i najzanimljivijih pozorišnih i operskih reditelja, te pokrenuo niz inicijativa kako bi proširio doseg MET-a na međunarodnoj razmjeni. Među ovim naporima za osvajanje nove publike svakako je najznačajnije pokretanje projekta MET opera HD uživo u decembru 2006. godine.


Zahvaljujući modernoj tehnologiji i velikoj profesionalnosti MET-a bioskopi širom svijeta dobili su priliku da putem satelita prenose subotnje matinee uživo i na taj način gledaocima izvan dosega MET-a pruže priliku da uživaju u visoko kvalitetnom kulturnom programu na nov i inovativan način.
„U našoj se Ustanovi ništa ne može mjeriti sa ‘živim’ prenosom subotnjih matinea, koji pršte adrenalinom, i koji nastavljaju da mijenjaju doživljaj opere kod gledalaca prenoseći uzbuđenje i na naše izvođače i publiku širom svijeta.“, izjavio je Piter Gelb, inicijator jednog od najvažnijih oblika spajanja umjetničkih djela s publikom koja je izvan dometa institucija u kojima nastaju. Bioskop Cineplexx Delta City dio je ove čarolije i u sezoni 2021/22.

U sezoni uživo sa Metropoliten scene 2021/22 biće prikazano 10 spektakularnih prenosa, uključujući četiri premijere koje počinju 9. oktobra oživljavanjem Borisa Godunova Musorgskog.

9,00€ pojedinačna cijena
7,20€ 3 ili više prenosa

Boris Godunov, NY MET, 2021

Cineplexx Podgorica:

Pretprodaja počinje uskoro!

Boris Godunov, NY MET, 2021

Fire Shut Up in my Bones, NY MET, 2021

Cineplexx Podgorica:

Pretprodaja počinje uskoro!

 Fire Shut Up in my Bones, NY MET, 2021