MET NA BIS


OD 1. NOVEMBRA DO 12. DECEMBRA 2020.

Ove jeseni ljubitelji opere imaće priliku da uživaju u specijalnom programu Met na bis u bioskopu Cineplexx Delta City!

7,00€ pojedinačna cijena5,00€ Cijena ulaznice za 3 ili 4 projekcije

detalji

Ove jeseni ljubitelji alternativnog sadržaja imaće priliku da uživaju u programu MET NA BIS, u okviru kog će biti prikazana četiri snimka slavnih opera, a kojeg će u nedjelju, 1. novembra u 19h časova, otvoriti Vagnerova opera “Leteći Holanđanin”. Prvi put u Metu, Sir Brajan Terfel tumači ulogu misterioznog Holanđanina, osuđenog da zauvijek luta morima. Anja Kampe je odana Senta čija ga ljubav može osloboditi. Glavna tema Vagnerovog remek-djela je sikupljenje kroz ljubav, motiv kroz gotova sva njegova djela.

U Verdijevoj operi “Trubadur”, koja je na programu 14. novembra, Ana Netrebko se nalazi u ulozi Leonore, izmučene heroine. Dmitri Hvorostovski se našao u ulozi Grofa di Lune, što dovodi do spoja ove dvije ruske zvijezde u Metu po prvi put nakon 2002. godine.

Slavna Pučinijeva opera “Toska”, tragična storija o ljubavi, strasti, opsesiji ali i tiraniji, zlu i moći, u izvanrednoj produkciji Sir Dejvida MekVikara, na repertoaru je 28. novembra. Slavni sopran Ana Netrebko tumači Toksu, Brajan Jagde je njen ljubavnik, Kavaradosi, a Mišel Vol je Baron Skarpija.

Program MET NA BIS zatvara Pučinijeva opera „Madam Baterflaj“ s Plasidom Domingom u ulozi Šarplesa, a publika će imati priliku da je gleda 12. decembra. Hui He glumi Ćo Ćo San, mladu i nježnu gejšu, poznatiju kao Baterflaj. Elizabet De Šong je posvećena Suzuki, a Placido Domingo svom izuzetnom repertoaru dodaje još jednu sjajnu ulogu i prvi put ga gledamo kao Šarplesa. Pjer Đorđo Morandi diriguje operom.

Pojedinačne karte su u prodaji po cijeni od 7,00€ po predstavi.
Za 3 ili više prenosa cijena iznosi 5,00€ po predstavi.

Leteći Holanđanin, NY MET, 2020

SNIMAK
Opera njemačkog kompozitora Riharda Vagnera, čija je glavna tema iskupljenje kroz ljubav, motiv koji se provlači kroz gotovo sva Vagnerova djela.

Leteći Holanđanin, NY MET, 2020

Trubadur, NY MET, 2020

SNIMAK

Cineplexx Podgorica:
Trubadur, NY MET, 2020

Toska, NY MET, 2020

SNIMAK

Cineplexx Podgorica:
Toska, NY MET, 2020

Madam Baterflaj, NY MET, 2020

SNIMAK
Veoma atraktivna po tematici, prostoru i kulturi u kojoj se radnja dešava, privlačne i bogate kasnoromantičarske muzike sa egzotičnim, istočnjačkim primjesama, ova tragična opera je jedna od najradije izvođenih, najradije slušanih i gledanih opera u 20. vijeku.

Cineplexx Podgorica:
Madam Baterflaj, NY MET, 2020