CINEPLEXX PROGLAŠEN ZA NABOLJI BIOSKOPSKI LANAC U EVROPI

24.06.2016

Podgorica, 24.06.2016 - Međunarodno udruženje bioskopa UNIC[i] proglasilo je Cineplexx za najbolji lanac bioskopa u Evropi. Nagrada „Bioskopski prikazivač godine“ sinoć je uručena Kristijanu Langhameru, rukovodećem partneru kompanije Cineplexx, na ovogodišnjoj CineEurope konvenciji u Barseloni, koja predstavlja najveći evropski sajam u filmskoj industriji.

Nagrada „Bioskopski prikazivač godine“ se jednom godišnje dodjeljuje prikazivaču koji je sa svojim rezultatima, novim projektima, rastom i pozicijom na tržištu doprinio pomjeranju granica u ovoj industriji.

„Veoma sam srećan zbog ove nagrade, koju želim da podijelim sa cijelim svojim timom i sa našim zaposlenima kojih ima više od 1.300 u ovom trenutku. Posebno se zahvaljujem poslovnom partneru Kristofu Papuseku., izjavio je Kristijan Langhamer nakon dodjele. Kristijan je zajedno sa Kristofom Papusekom 2009. godine osnovao kompaniju Cineplexx International, sa kojom su postavili kamen temeljac za razvoj bioskopa izvan Austrije. Cineplexx trenutno uspješno posluje u Crnoj Gori, Srbiji, Italiji i šest drugih zemalja jugoistočne Evrope, od Slovenije do Grčke. Endru Sanšajn, Co-Managing direktor CineEurope-a istakao je da je Cineplexx jedan od najmlađih i najuspiješnih bioskopskih prikazivača u Evropi i da su za ovaj uspijeh bili presudni Langhamerove liderske sposobnosti i vještine. Fil Klap, predsjednik Međunarodnog udruženja bioskopa UNIC izjavio je: „Cineplexx je postao jedan od najdinamičnih i najinovativnijih panevropskih bioskopskih prikazivača. Neizmjerno cijenimo njihovu posvećenost u ponovnoj izgradnji i razvoju kulture odlaska u bioskope u jugoistočnoj Evropi“.

Cineplexx je među prvima u potpunosti izvršio proces digitalizacije u svojim dvoranama i u stalnoj je potrazi da svojim posjetiocima predstavi neke od najsavremenijih tehnologija. Trenutno u Austriji Cineplexx prikazuje filmove u IMAX tehnologiji na čak pet lokacija, dok je prošle godine uspiješno otvoren Dolby Cinema u Lincu, prvi na njemačkom govornom području. Bioskop Cineplexx UŠĆE Shopping Center u Beogradu najposjećeniji je bioskop u cijeloj Cineplexx mreži, računajući i Austriju. Za jesen ove godine planirano je otvaranje bioskopa Cineplexx u Nišu i Prištini, dok u 2017. Cineplexx će prikazivati filmove na još jednoj lokaciji u Beogradu.

Cineplexx je austrijska bioskopska grupacija sa preko četiri decenije iskustva u ovoj oblasti. Danas Cineplexx mrežu čini 41 multipleks i 6 tradicionalnih bioskopa u Austriji, Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji, Albaniji, Grčkoj i Italiji, sa 296 bioskopskih dvorana. Sa oko 1.300 zaposlenih, Cineplexx bioskope godišnje posjeti više od 12 miliona gledalaca.

STIGLA JE NOVA CINEPLEXX APLIKACIJA!

Stigla je nova mobilna aplikacija. Brža! Bolja! Ljepša!

Na događaje

CINEPLEXX BONUS KARTICA - TVOJ KLUB POGODNOSTI

Od sada ostvari još više prilikom svake posjete bioskopu uz Cineplexx bonus karticu!

Na događaje

Proslavi rođendan kao na filmu!

Proslavi rođendan sa prijateljima u društvu tvojih omiljenih filmskih junaka!

Na događaje