Čuvari galaksije - Zabavne činjenice

08.08.2014

GOTG
- Marvelovi "Čuvari galaksije" pojavili su se prvi put u stripovima Super heroji, izdanje broj 18 (januara 1969.). Osmislili su ih Arnold Drejk i Džin Kolan. Savremeni tim Čuvara je drugi koji se pojavljuje pod ovim imenom, prvi su se pojavili u "Čuvarima galaksije, ( tom 2), izdanje br. 1 (maj 2008.). Den Abnet i Endi Lening su osmislili novi tim u kome su glavni Čuvari bili Star-Lord, Rakun Roket, Kazar, Adam Worlok, Gamora, Draks Razarač i Grut.


gotg
- Majstor rekvizite, Bari Gibs, dobio je izazov da pronađe savršen vokmen. Iako ga je mjesecima tražio preko interneta, Gibsov tim je mogao da nađe samo 16 vokmena koje je bilo moguće koristiti u filmu.


kiln
- Scenograf Čarls Vud i njegov tim su dizajnirali i izgradili nekoliko velikih setova za Marvelov "Čuvari galaksije", a Kiln, svemirski zatvor bio je najveći od njih. Izgrađen kao pun krug. Na Klin je utrošeno više od 15 tona čelika na tri nivoa, što je u post-produkciji produženo za dodatnih 60 m.


milan
- Dizajn Milana, svemirskog broda Pitera Kvila, inspirisan je avionim Bel X-1 kojom je upravljao Čak Jeger. Kvilovo okruženje trebalo da bude opipljivo i reminiscencija na Zemlju, mehaničko sa hromom i kožom, poput budženih kola.


dark Aster
- Tim scenografa je izgradio i Dark Aster, svemirski brod zlikovca Ronana. Podsjeća na leteći mauzolej, a dizajn je minimalan i brutalan. Potpuno je siv, bezbojan bez ikakvih dodataka.


drax
- Bivši svjetski šampion u teškoj kategoriji Dejv Bautista igra Draksa Razarača. Draksova životna priča je ispripovijedana kroz tetovaže i posjekotine koje prekiravaju čitavo njegovo tijelo, za šta je bilo neophodno da Bautista svakodnevno izdrži 4 sata protetičkog šminkanja stojeći na nogama pošto nije smio da sjedne tokom samog procesa.


roket i grut
- Dejvid Vajt, dizajner specijalnih efekata za masku, morao je da napravi 3D verzije Roketa i Gruta u pravoj veličini da bi ekipa imala referencu za vizuelne efekte i rasvjetu, ali i da bi vidjela kako bi likovi zaista funkcionisali. Takođe, u filmu ima mnogo statista vanzemaljaca za koje je bilo potrebno 2000 humanoidnih vanzemaljskih kalupa.


gotg
- Karen Gilan je odsjekla svoju dugačku kosu i obrijala glavu za ulogu Nebule, a Benisio Del Toro je dozvolio da mu njegovu tamnu kosu i obrve izbijele za ulogu Sakupljača.

STIGLA JE NOVA CINEPLEXX APLIKACIJA!

Stigla je nova mobilna aplikacija. Brža! Bolja! Ljepša!

Na događaje

CINEPLEXX BONUS KARTICA - TVOJ KLUB POGODNOSTI

Od sada ostvari još više prilikom svake posjete bioskopu uz Cineplexx bonus karticu!

Na događaje

Proslavi rođendan kao na filmu!

Proslavi rođendan sa prijateljima u društvu tvojih omiljenih filmskih junaka!

Na događaje