Zero Waste Lifestyle – veče sa Beom Džonson


25. jun u 18:00h

Predavanje o tome kako da smanjite svoj otpad i sačuvate svoj novac i planetu!

Ulaz slobodan!

detalji

Cilj ovog predavanja je da zainteresovani građani kroz savjete kako da smanje svoj otpad, pomognu očuvanju prelijepe prirode naše zemlje, uštede svoj novac i podstaknu na odgovornije ponašanje.

Obavezna i besplatna registracija OVDJE

Bea Džonson i njena porodica posvećeni su zero waste stilu života; oni proizvode malu teglu otpada tokom godine. Zahvaljujući svom blogu i knjizi Zero Waste Home, Bea inspiriše rastuću međunarodnu zajednicu da jednostavno živi i zauzme stav protiv nepotrebnog otpada. Njena strast i pozitivan stav donijeli su joj nastupe na televiziji i publikacije širom svijeta. Dobitnica je velike nagrade "The Green Awards" 2011. godine i redovno govori na univerzitetima, korporativnim događajima i konferencijama. Ona je postala glasnogovornica zero waste životnog stila ili, kako The New York Times navodi: "sveštenica života bez otpada".

Ovo predavanje je ujedno najava jednog interesantnog projekta distribucije višekratnih cegera proizvedenih u Crnoj Gori, koje će izrađivati žene iz ranijivih kategorija društva iz nevladine organizacije Bona Fide iz Pljevalja. Cegeri će biti pristupačni i dostupni svim građanima koji žele da svojom inicijativom smanje upotrebu plastičnih kesa. Kao rezultat ovog projekta, očekuje stvaranje primjetnog smanjenja plastičnog otpada za jednokratnu upotrebu na nacionalnom nivou, i podizanje svijesti o stvaranju i odlaganju plastičnog otpada za jednokratnu upotrebu u Crnoj Gori. Cegeri će biti prodavani po proizvodnoj cijeni što će osigurati samofinansiranje za sljedeću proizvodnu seriju i što će učiniti ovu inicijativu održivom. Glavni korisnici ove inicijative biće građani Crne Gore koji će vidjeti smanjenje plastičnih kesa u svom okruženju. Ostali korisnici će biti turisti koji će uživati u čistijoj prirodi, pa stoga i svi ljudi koji rade u turističkoj industriji. Drugi direktni korisnici će biti žene iz ranjivih kategorija društva iz NVO Bona Fide uključene u proizvodnju torbi. One će im pružiti aktivnosti koje generišu prihode, što će biti značajno za podršku njihovim porodicama.

Pozivamo sve zaintersovane građane na ovo lijepo druženje. Predavanje će se održati na engleskom i crnogorskom jeziku.