TOMA - KARTE U PRODAJI


OD 16.SEPTEMBRA U CINEPLEXXU

Koliko sjećanja staje u san? Koliko sjećanja staje u pjesmu? Koje su pjesme veće od života?
Tajna odgovora na ova pitanja krije se u novom u filmu reditelja Dragana Bjelogrlića TOMA.

Ulaznice u prodaji!

Ovaj događaj je prošao.

detalji

Veliko nam je zadovoljstvo da najavimo početak prikazivanja filma TOMA, reditelja Dragana Bjelogrlića, od 16. septembra u bioskopu Cineplexx Delta City.

Film TOMA je prvi biografski film u novijoj domaćoj kinematografiji, čije linije priče prate lične uspone i padove jednog od najvećih pjevača, boema i umjetnika u nekadašnjoj Jugoslaviji. Kako su nastale pjesme “Dotak’o sam dno života”, “Dva smo sveta različita”, “Ljiljana”, “Tužno leto”, i zašto je morao “dobro da se zaprlja” kada piše stih - opisali su scenaristi filma: Nikola Pejaković, Zoran Lisinac, Dragan Bjelogrlić i Maja Todorović.
Kako je Toma Zdravković volio, patio, bježao i ponovo se vraćao svojoj duši - dočarao nam je Milan Marić u glavnoj ulozi, dok je lik raskošne Silvane Armenulić povjeren Tamari Dragičević.

Ipak, Toma je bio ton, stih i melodija, a sve to u filmu nam donosi kompozitor i producent Željko Joksimović.
U ulogama onih koji su činili njegov život gledaćemo Petra Benčinu, Milana Kolaka, Sanju Marković, Andriju Kuzmanovića, Milenu Radulović, dok Tomine roditelje igraju Mirjana Karanović i Slobodan Boda Ninković.

Toma

Film “TOMA” je jedan impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetičkom miljeu tadašnje Jugoslavije.

Cineplexx Podgorica:

Ovaj događaj je prošao.

Toma