SVETA PETKA – KRST U PUSTINJI: ULAZNICE U PRODAJI!


OD ČETVRTAK, 15. SEPTEMBRA


Biografska drama nastala po romanu Ljiljane Habjanović Đurović na velikom platnu Cineplexxa!


Ulaznice u prodaji!

Ovaj događaj je prošao.

detalji

Film “Svetka Petka- Krst u pustinji” nastao je po jednoj od najčitanijih knjiga Ljiljane Habjanović Đurović, koja zajedno sa sinom, rediteljem, potpisuje scenario i produkciju.

Biografska drama nastala po romanu „Petkana“, Ljiljane Habjanović Đurović, donosi priču o svetiteljki, ali postavlja i univerzalna pitanja na kojima počiva svijet. Sniman na autentičnim lokacijama u jordanskoj pustinji, gdje je Sveta Petka živjela asketskim životom, u Rumuniji gdje su njene mošti, i u Srbiji, ostvarenje “Sveta Petka – Krst u pustinji” donosi snažnu priču o iskušenjima, grijehu i unutrašnjim demonima. Film prati četiri decenije životnog putovanja Paraskeve – od mlade djevojke do najpoštovanije svetiteljke.

„Ovo je priča o borbi u nama. Ta borba se sastoji iz dobrih i loših stvari svakodnevno i to je ono s čim će moderni gledalac moći da se identifikuje i šta će moći da prepozna, jer je Sveta Petka tokom 40 godina doživljavala sve ono što mi doživljavamo svaki dan“, naglašava reditelj Hadži Aleksandar Đurović.
„Ja sam mu predlagala da radi neki drugi film, a on je htio da to bude film po romanu Petkana. Sve moje knjige su nastale iz ljubavi prema onim ličnostima o kojima sam pisala i nastale su iz moje vjere i ljubavi prema Bogu. I ovaj film je nastao iz vjere i ljubavi prema Svetoj Petki“, navodi Ljiljana Habjanović Đurović.

Šest godina od prve verzije scenarija, film stiže pred publiku i to samo bioskopsku.
Producenti su tako odlučili. “Sveta Petka – Krst u pustinji” je film za veliko platno.

Ulaznice su u prodaji i dostupne su na blagajnama bioskopa Cineplexx.

Sveta Petka - Krst u pustinji

Film je nastao po istinitoj priči i romanu "Petkana" Ljiljane Habjanović Đurović.

Cineplexx Podgorica:

Ovaj događaj je prošao.

Sveta Petka - Krst u pustinji