SPECIJALNA PROJEKCIJA ,,TEŽINA LANACA 3”


PETAK, 28. FEBRUAR U 19:30 ČASOVA

Boris Malagurski govoriće o zagađenju životne sredine na specijalnoj projekciji svog filma.

Ulaznice u prodaji!

Ovaj događaj je prošao.

detalji

Specijalna projekcija trećeg dijela serijala ,,Težina lanaca” biće održana u Cineplexx Delta City bioskopu, u petak 28. februara u 19:30h, prije koje će se reditelj filma obratiti gostima bioskopa.

„Težina lanaca 3"
je najnovije ostvarenje filmskog serijala po kome je srpsko-kanadski režiser i producent Boris Malagurski postao veoma popularan prikazujući dešavanja na prostorima bivše Jugoslavije iz perspektive svjetskih političkih i ekonomskih kretanja.

Treći dio serijala bavi se sistemskim problemima na ekološkom planu i zagađenju životne sredine. Film ne zaobilazi ekonomski pritisak neoliberalnog poretka u svijetu, koji se u jurnjavi za profitom ne osvrće na negativne globalne ekološke i klimatske posledice. Štetnosti genetski modifikovane hrane, štetnosti osiromašenog uranijuma, kao i novi modeli poljoprivrednih programa, koje je autor snimio na Kubi i koji se nude kao ekološko svjesna alternativa, teme su ovog filma koji publika sa velikim nestrpljenjem iščekuje.

Ulaznice za specijalnu projekciju filma ,,Težina lanaca 3” u prodaji su na blagajni bioskopa Cineplexx Delta City.

Težina lanaca 3

Treći deo kontroverzne dokumentarne trilogije srpsko-kanadskog filmskog režisera Borisa Malagurskog objašnjava kako vojno-industrijski kompleks, moćne korporacije i političke interesne grupacije ugrožavaju naše zdravlje i goli opstanak, fokusirajući se na primjer Srbije i drugih država širom svijeta poput Italije i Bolivije.

Cineplexx Podgorica:

Ovaj događaj je prošao.

Težina lanaca 3