FARE CINEMA – I EDIZIONE


24.05-26.05.

Festival italijanskog filma u Cineplexxu!

Ulaz slobodan!

detalji

Festival italijanskog filma pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Italije, održaće se ove godine od 24. do 26. maja u okviru Nedjelje italijanskog filma u svijetu – „Fare Cinema“.

U okviru festivala biće prikazan po jedan film svakog dana sa početkom u 19 časova, u originalnoj verziji na italijanskom sa titlovima na crnogorskom jeziku.

Ulaz za sve projekcije je slobodan.

PROGRAM:

Četvrtak, 24. maj

Ljubav i kriminal… 19:00

Ammore e malavita (Italija, 2017)
Režija: Antonio Maneti, Marko Maneti
Uloge: Đampaolo Moreli, Serena Rosi, Klaudija Đerini…
Žanr: krimi/romantična komedija
Trajanje: 133’

Čiro je ubica kojeg se svi plaše. On i Rozario su dva „tigra“ don Vinčenca i njegove lukave žene Marije. Fatima je mlada medicinska sestra koja voli da sanjari. Ona i Čiro su naoko dva različita svijeta kojima je suđeno da se ponovo sretnu. Jedne noći Fatima se našla na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme i Čiro dobija naređenje da se otarasi djevojke koja je previše vidjela. Međutim, stvari ne idu po planu…

Petak, 25. maj

Promjena vremena… 19:00

L’ora legale (Italija, 2017)
Režija: Salvatore Fikara, Valentino Pikone
Uloge: Salvatore Fikara, Valentino Pikone, Vinčenco Amato…
Žanr: komedija
Trajanje: 92’

U gradiću Pjetramare na Siciliji, tačno kao ljetnje računanje vremena, stiže trenutak izbora za novog gradonačelnika. Ovim malim sicilijanskim mjestom godinama vlada famozni gradonačelnik Gaetano Patane koji je spreman da upotrebi sva politička sredstva kako bi postigao konsenzus. Podržan od strane liste građana i malobrojnih aktivista, suprotstavlja mu se profesor Pjerpaolo Natoli koji po prvi put ulazi u političku arenu kako bi svojoj osamnaestogodišnjoj ćerki Beti pružio alternativu prilikom njenog prvog glasanja.

Subota, 26.maj

Mogu da prestanem kad god želim – Ad honorem… 19:00

Smetto quando voglio – Ad honorem (Italija, 2017)
Režija: Sidni Sibilija
Uloge: Edoardo Leo, Valerio Aprea, Paolo Kalabrezi, Libero De Rienco…
Žanr: akcioni/komedija
Trajanje: 96’

„Sopox je formula nervnog gasa. Eto zbog čega mu je bio potreban hromatograf. Taj ludak je počeo da sintetizuje nervni gas“. Ovako počinje posljednje poglavlje sage „Mogu da prestanem kad god poželim“. Pjetro Cini je u zatvoru sa čitavom svojom bandom. Međutim, ne mogu tamo ostati dugo jer je na slobodi Valter Merkurio koji je spreman da ubija sve redom i samo najbolji umovi mogu ga zaustaviti. Ali ko je Valter Merkurio? Šta krije? Koji je njegov plan?