Madam Baterflaj, NY MET, 2019


SUBOTA, 09. NOVEMBAR U 18:55

Veoma atraktivna po tematici, prostoru i kulturi u kojoj se radnja dešava, ova tragična opera je jedna od najradije izvođenih, najradije slušanih i gledanih opera u 20. vijeku.

9,00€ Pojedinačna cijena7,20€ 3 ili više prenosa

Ovaj događaj je prošao.

KRATKI SADRŽAJ

Veoma atraktivna po tematici, prostoru i kulturi u kojoj se radnja dešava, privlačne i bogate kasnoromantičarske muzike sa egzotičnim, istočnjačkim primjesama, ova tragična opera je jedna od najradije izvođenih, najradije slušanih i gledanih opera u 20. vijeku.

Hui He glumi Ćo Ćo San, mladu i nježnu gejšu, poznatiju kao Baterflaj, koja daje sve za Amerikanca, pomorskog oficira Pinkertona, u čijoj ulozi gledamo Andrea Karea. Elizabet De Šong je posvećena Suzuki, dok u ulozi Šarplesa gledamo brazilskog baritona Paula Szota. Pjer Đorđo Morandi diriguje operom.

Pučini je Madam Baterflaj komponovao 1904, nakon boravka u Londonu gdje je imao priliku da vidi istoimenu pozorišnu predstavu po noveli Džona Lutera Longa. Pregovori su odmah počeli i ubrzo su i libreto, pa i cijela opera, bili gotovi. Zanimljivo je da su na premijeri u milanskoj Skali kompozitora nemilosrdno izviždali, rugajući se i pjevačima. Ovako neotesana reakcija, iako je potpuno snuždila Pučinija, pokazala se apsolutno prenagljenom, već 6 mjeseci kasnije opera je trijumfovala. U Americi je naročito dočekana s oduševljenjem.

Pojedinačne karte su u prodaji po cijeni od 9,00€ po predstavi.
Za 3 ili više prenosa cijena iznosi 7,20€ po predstavi.

Madam Baterflaj, NY MET, 2019

Veoma atraktivna po tematici ova tragična opera je jedna od najradije izvođenih, najradije slušanih i gledanih opera u 20. vijeku.

Cineplexx Podgorica:

Ovaj događaj je prošao.

Madam Baterflaj, NY MET, 2019