Kći puka, NY MET, 2019

SUBOTA, 2. MART, 2019. GODINE U 18:55

Priti Jende i Havijer Kamarena se pojavljuju na vatrometu vokala na Met sceni.

9,00€ Pojedinačna cijena7,20€ Cijena za kupovinu ulaznica za 3 ili više prenosa

KRATKI SADRŽAJ

Đakomo Pučini je bio jedan od najznačajnijih italijanskih kompozitora, najveći kompozitor opera u Italiji, nakon Verdija. Opere koje je napisao predstavljaju neka od najboljih muzičkih djela ikada napisanih.

Rano je počeo da sa muzičkim obrazovanjem. Za karijeru muzičara i kompozitora odlučio se nakon što je u Pizi čuo Verdijevu operu “Aida”.

Autor je opera koje se smatraju najboljim operama ikada napisanim. Upravo su opere “Boemi” i “Toska” opere koje su i danas veoma često izvođene, a koje su tada Pučiniju donijele svjetsku slavu i veliko bogatstvo.

Kako bi prisustvovao postavljanju opere “Boemi” u Metropoliten operi u Njujorku, Pučini odlazi na putovanje u SAD. Upravo je tamo došao na ideju da napiše operu kakva do sada nije postojala.

On odabira temu sa Divljeg Zapada i tako je ova ideja prerasla u operu pod nazivom “Kći Zapada”. Izvedena je 1910. godine u Metropoliten operi. U Americi, pogotovo u Njujorku, doživjela je veliki uspjeh.

U subotu, 27. oktobra opera “Kći zapada” biće izvedena u njujorškom Metropolitenu pod dirigentskom palicom Marka Armilijata. Direktan prenos uživo u bioskopu Cineplexx Delta City počinje u 18:55h, a ulaznice se već nalaze u prodaji.

Sopranistkinja Eva-Marija Vestbrek nastupa kao Pučinijeva heroina, dok je tenor Jonas Kaufmann u ulozi odmetnika Dika Džonsona, u ulozi šerifa Džeka Ransa našao se bariton Željko Lučić. Opera „Kći zapada“ traje oko 225 minuta. Scenograf i kostimograf je Majkl Skot, dok je u ulozi reditelja Đankarlo Del Monako.

Kći puka, NY MET, 2019

Kompozitor: Gaetano Doniceti
SUBOTA, 2. MART, 2019. GODINE U 18:55
Dirigent: Enrike Macola
Reditelj: Loran Peli
Scenograf: Šantal Tomas
Kostimograf: Loran Peli
Uloge: Marija (Priti Jende), Tonio (Havijer Kamarena), Markiza Berkenfild (Stefani Blajt), Sulpice (Maurizio Muraro)

Cineplexx Podgorica:
02.03.2019
Kći puka, NY MET, 2019