Dragulji, BOLJŠOJ, 2022

NEDELJA, 23. JANUARA U 16:00

Balet Dragulji, čiju je koreografiju Žorž Balanšin upriličio za svoju baletsku grupu New York City Ballet 1967. godine, ušao je u istoriju kao prvi dugometražni balet „bez zapleta“.

Ulaznice u prodaji!

9,00€ Pojedinačna cijena
7,20€ 3 ili više prenosa

Ovaj događaj je prošao.

KRATKI SADRŽAJ

Direktan prenos baleta Dragulji iz Boljšoj teatra zakazan je za nedelju, 23. januara, sa početkom u 16 časova.

Koreografija za ovaj balet je nastala 1967. godine, a sama predstava je posvećena ženama i trima gradovima – Parizu, Njujorku i Petrogradu. Kostimografija je nalik dragom kamenju, koje takođe ima simbolično značenje, i koje predstavlja tri škole koje su uticale na estetiku i stil Balanšina – smaragdi su omaž francuskoj romantičnoj školi, rubini simbolizuju američke brodvejske mjuzikle, dok dijamanti su zaštitni znak ruskih klasičnih plesača!

U ovom baletu, Balanšinovu koreografiju upotpunjava muzika Forea, Stravinskog i Čajkovskog.

Ulaznice su dostupne na blagajnama bioskopa Cineplexx Delta City, a cijena iznosi 9,00€ za jedan prenos i 7,20€ za ulaznice kupljene za 3 ili više prenosa.

Dragulji, BOLJŠOJ, 2022

Balet Dragulji, čiju je koreografiju Žorž Balanšin upriličio za svoju baletsku grupu New York City Ballet 1967. godine, ušao je u istoriju kao prvi dugometražni balet „bez zapleta“. Imao je i sreću sudbinu: obišao je mnoge svjetske pozornice i doživio ogroman uspijeh.

Cineplexx Podgorica:

Ovaj događaj je prošao.

Dragulji, BOLJŠOJ, 2022