DON KARLOS, NY MET, 2022

SUBOTA, 26. MART, U 18:55H

Prvi put u istoriji, Metropoliten predstavlja originalnu francusku verziju Verdijeve epske opere!

Ulaznice u prodaji!

9,00€ Pojedinačna cijena
7,20€ Cijena ulaznice za 3 ili više prijenosa

Ovaj događaj je prošao.

KRATKI SADRŽAJ

Talentovani sopran Lisa Davidsen po prvi put nastupa uživo na sceni Metropoliten opere u visokoj rezoluciji u jednoj od svojih prepoznatljivih uloga grčke heroine u mitološkom remek-djelu Štrausa.

Arijadnu je Tezej napustio na ostrvu Naksos. Ona oplakuje svoju izgubljenu ljubav i žudi za smrću. Cerbineta i njeno četvoro pratilaca iz trupe Komedija Del Arte dolaze i pokušavaju da oraspolože Arijadnu svojim pjevanjem i plesom. No, nemaju većeg uspijeha. Cerbineta u svojoj čuvenoj koloraturnoj ariji sugeriše da je najjednostavniji put da se zaliječi slomljeno srce taj da se pronađe drugi muškarac. Tri nimfe - Najada, Drijada i Eho - objavljuju dolazak stranca na ostrvo. Arijadna misli da je stigao glasnik smrti, ali to je u stvari bog Bah koga je omađijala boginja Kirka. On se odmah zaljubljuje u Arijadnu i obećava joj da će je staviti među zvijezde. Cerbineta ponavlja svoju ljubavnu filozofiju. Opera se završava strasnim duetom Arijadne i boga Baha.

Odlična glumačka ekipa uključuje i mecosopran Izabel Leonard kao kompozitorku opere u operi oko koje se priča odvija, sopran Brenda Rej kao živahnu Zarbinet i tenora Brendona Jovanoviča kao Arijadninog ljubavnika, boga Baha.

Ulaznice su u prodaji na blagajnama bioskopa Cineplexx Delta City.

Pojedinačna cijena ulaznice iznosi 9,00€, za kupovinu tri ili više izvođenja iznosi 7,20€.

Don Karlos, NY MET, 2022

Prvi put u istoriji, Metropoliten predstavlja originalnu francusku verziju Verdijeve epske opere o osuđenoj ljubavi među članovima kraljevske porodice u pet činova, postavljenu u pozadini španske inkvizicije.

Cineplexx Podgorica:

Ovaj događaj je prošao.

Don Karlos, NY MET, 2022