Čarobna frula, NY MET, ENCORE


SUBOTA, 07. DECEMBAR U 18:55

Posljednja opera genijalnog kompozitora Volfganga Amadeusa Mozarta, Čarobna frula, djelo je koje u sebi ujedinjuje sve najbolje osobine jednog od najvećih kompozitora u istoriji.

9,00€ Pojedinačna cijena7,20€ 3 ili više prenosa

Ovaj događaj je prošao.

KRATKI SADRŽAJ

Posljednja opera genijalnog kompozitora Volfganga Amadeusa Mozarta, Čarobna frula, djelo je koje u sebi ujedinjuje sve najbolje osobine jednog od najvećih kompozitora u istoriji, koji je u formi bajke ispričao priču o borbi dobra i zla, o pobjedi ljubavi i iskrenosti nad intrigama, zlom i smrću.

Čarobna frula jedan je od vrhunaca operske umjetnosti i izazov je kako za izvođače, tako i za publiku. Nastala je na njemački libreto Emanuela Šikanedera, a praizvedena je 30. septembra 1791. u Beču, samo dva mjeseca prije Mocartove smrti. Oblikovana u dva čina, Čarobna frula na prvi pogled se čini jednostavnom bajkom o borbi dobra i zla. Međutim, ispod površine se skriva kompleksna alegorija o potrazi za mudrošću i prosvjećenjem u duhu tadašnjega vremena.

Opera „Čarobna frula“ prvo je ostvarenje koje je prikazano uživo iz Metropoliten operske kuće u visokoj rezoluciji na bioskopskim platnima širom svijeta.
U slavnoj režiji Džuli Tejmur vraća se ove godine u odabrane bioskopske dvorane kao poseban praznični dodatak. Ansamblom ove klasične bajke koja se izvodi na engleskom jeziku diriguje Džejms Levin, a nastupaju tenor Metju Polenzani kao Tamino, baritonNejtan Gan kao Papađeno i bas Rene Pape kao Sarastro.

Pojedinačne karte su u prodaji po cijeni od 9,00€ po predstavi.
Za 3 ili više prenosa cijena iznosi 7,20€ po predstavi.

Cineplexx Podgorica:

Ovaj događaj je prošao.