Adrijana Lekuvrer, NY MET, 2019

SUBOTA, 12. JANUAR, 2019. GODINE U 18:55

Ana Netrebko po prvi put na Metu pjeva naslovnu ulogu Adrijane Lekuvrer, velike glumice 18. vijeka.

9,00€ Pojedinačna cijena7,20€ Cijena za kupovinu ulaznica za 3 ili više prenosa

Ovaj događaj je prošao.

KRATKI SADRŽAJ

Čileina četvrta i najpoznatija opera govori o posljednjoj ljubavi i smrti glumice Adrijane Lekuvrer. Ona je živjela između 1692. i 1730. godine i smatrana je jednom od najvećih zvijezda francuske pozorišne scene. Ona je dugo godina imala strasnu ljubavnu vezu sa grofom od Saksonije, poznatim vojskovođom toga doba. Priča koja je kružila Parizom govori da je Vojvotkinja od Bujona, koja je takođe bila zaljubljena u grofa, odlučila da se riješi svoje rivalke i da ju je otrovala. Ova glasina je inspirisala Ežena Skriba da o njoj napiše pozorišnu melodramu. Upravo će ovaj predložak poslužiti Čilei i njegovom libretisti Arturu Kolautija da napišu istoimenu operu koja je premijerno izvedena u Milanu 1902. godine uz veliki uspijeh.

Ana Netrebko po prvi put na Metu pjeva naslovnu ulogu Adrijane Lekuvrer, veliku glumicu 18. vijeka koja je u ljubavi sa vojnim herojem Mauricijem, koju pjeva Pjotr Bečała. Đianandrea Nozeda diriguje Čileovom tragedijom, koju režira Sir David MekVicar, sa akcijom koja je djelimično postavljena u radnu repliku baroknog pozorišta. U ulogama se takođe prikazuje Anita Rahvelišvili kao Princeza od Bujona, Adrijanina rivalka zbog Mauricijove naklonosti; Ambrođo Maestri kao Mišone, Adrijanin vjerni prijatelj i Karlo Bozi kao Abate.

Adrijana Lekuvrer, NY MET, 2019

Kompozitor: Frančesko Čile
SUBOTA, 12. JANUAR, 2019. GODINE U 18:55
Dirigent: Đanandrea Nozeda
Reditelj: Sir Dejvid MekVikar
Scenograf: Čarls Edvards
Kostimograf: Brižit Reifenstuel
Uloge: Adrijana Lekuvrer (Ana Netrebko), Princeza od Bujona (Anita Rahvelišvili), Mauricio (Pjotr Bečała), Abate (Karlo Bozi), Mišone (Ambrođo Maestri), Princ od Bujona (Mauricio Muraro)

Cineplexx Podgorica:

Ovaj događaj je prošao.

Adrijana Lekuvrer, NY MET, 2019